Kan solceller vara snygga?

Kan solceller vara snygga

När man pratar om solceller så tänker många i första hand på energilösning och vad en eventuell installation ska göra för den privata ekonomin. Men kan en solcellsanläggning vara snygg också? Eller ska man behöva kompromissa med husets arkitektur för att få en grön och miljövänlig energilösning? Det tycker inte vi.

Kan solceller vara snygga?

Det första man behöver känna till om solceller är att de inte behöver vara rektangulära blåa eller svarta paneler. Solpaneler finns i många olika utföranden, storlekar och färger. Solceller kan se ut som vanligt fasad -eller takmaterial. Det finns t.o.m. transparenta solceller som ser nästan ut som vanliga fönster. Nu tänker du nog: ”Varför installerar man inte dessa då överallt?”. Det enkla svaret är priset. Solcellstekniken har kommit långt och med ökad efterfrågan faller priset. Men precis som med allt annat är avancerade lösningar oftast dyrare än standardlösningar och är därför vanligare för företag.  

Är alla snygga lösningar dyra?

Nej! Det finns många prisvärda, integrerade lösningar på marknaden. Vi vill vara tydliga med att det finns fina lösningar även till budgetpris. Ibland kan man t.o.m. komma långt med standardpaneler och åstadkomma arkitektoniskt tilltalande lösningar bara genom rätt placering och val av rätt panel för huset. Hos oss är det därför arkitekter som ritar samtliga anläggningar, även utanpåliggande. Om det låter intressant, kontakta oss för fri offert.