Inspireras av några av våra kunder

Våra kunder

Se några av våra projekt nedan och inspireras i ditt eget projekt. Våra arkitekter är alltid en del av projekteringsteamet för att din anläggning ska passa ditt hus så bra som möjligt! 

Arkitektritat – både hus och solceller.

När familjen i Viken byggde sitt drömhus fanns det inget utrymme för kompromisser vad gäller design och de höga kraven på kvalité. Tillsammans med Ecoholisms projekteringsteam valde man därför en stilren lösning med helsvarta paneler av hög kvalité som naturligt smälter in med det svarta papptaket. Takets flera olika vinklar skapade dessutom unika förhållanden för produktion av grön el i flera väderstreck som resulterar i en jämn fördelning över dagen.

Solcellsanläggning i helsvart utförande på ett nybyggt hus.
Solcellsanläggning med helsvarta solpaneler. Vit nybyggt hus med svart tak och svarta solceller.

Nybyggt trähus med helsvarta solpaneler.

Att sätta upp solceller var en självklarhet när familjen i Höllviken byggde sitt hus. Det som dock inte var lätt upplevde man var att hitta en ”clean” lösning med paneler som skulle passa det nybyggda trähuset. Tidigt in i projektet kopplades en av Ecoholisms arkitekter in och solcellerna anpassades efter det aktuella taket. Man valde premium paneler i helsvart design. Resultatet blev en solcellsanläggning som på ett elegant sätt upplevs vara en del av taket. Familjen valde också till ett batteri och är idag till stor del försörjda av grön solel. 

Solel både till bastu, badtunna och elbil.

När familjen i Höganäs skulle installera solceller var det inte lätt att hitta en lösning som skulle täcka deras behov. Panelernas standardstorlek gjorde att man inte fick in så många solpaneler som behövdes. Lösningen blev därför större paneler än vanligt som kunde täcka större delen av taket tillsammans med ett system från svenska Ferroamp. Med det smarta systemet kunde hela husets elanvändning bli mer jämnfördelad genom fasbalanserng, en funktion som är en ganska unik på marknaden. Man valde även till ett större batteri för att kunna använda sin solel även när solen inte skiner. Idag bastar och badar familjen flitigt på grön solel – med ett gott samvete. 

Svarta solceller på sadeltak med takkupa i Höganäs.
Solceller helsvart utförande på villa med takkupa i Helsingborg

Solpaneler på tak med takkupa.

Detta projekt är ett bra exempel på att även hus med stora takkupor kan ha bra förutsättningar för solpaneler. Familjen i Helsingborg älskar att bada. Barnen börjar bada i poolen redan på våren berättar man och tillägger att poolen naturligtvis är uppvärmd. Man ville ha en lösning som var estetiskt tilltalande och som var av hög kvalité för att täcka familjens energibehov. Ecoholisms projekteringsteam anpassade anläggningen efter taket och resultatet blev en normalstor solcellsanläggning som idag förser både hushållet och poolen med grön solel.

Installatör nära dig

Vi hjälper dig också!

EcoHolism installerar solceller i hela Skåne, Hamstad och Kalmar och det är våra lokala installationsteam som utför jobbet! Oavsett om du är företagskund eller privatperson så tycker vi att det ska vara enkelt och prisvärt att välja grön el. Därför hjälper våra arkitekter, ingenjörer och ekonomer dig att göra ett rätt val utifrån dina förutsättningar och behov. För visst är det viktigt att ditt projekt ska vara både ekonomiskt hållbart, effektivt och estetiskt tilltalande.

Fyll i dina uppgifter. Vi kontaktar dig!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Följ oss

© Copyright Ecoholism 2024

Kontakta support

Mejla eller ring oss på 0103300339 om du har frågor!